واژه Null شده، (نال) یک کلمه آشنا برای تمام وبمستر ها در حوزه مدیریت وب سایت ها، اسکریپت ها و افزونه های وردپرسی می باشد. اما آیا بکار بردن واژه نال برای هر قالب و افزونه ای صحیح است؟ آیا استفاده از افزونه ها، قالب ها و اسکریپت های نال شده به سایت ما آسیب می رساند؟ آیا محصولی که از مارکت ها خرید میکنیم امن هستند و نال شده نیستند؟
این مسائل و سوالات مختلف دیگری است که ذهن هر وبمستری را مشغول ساخته و هر فرد ، گروه و مجموعه بر اساس برداشت خود ، شنیده ها و یا برای رسیدن به اهداف خاص ، برداشت های متفاوتی ارائه می دهند و ذهنیت کاربران را به سمت خاصی سوق می دهند. در این مقاله قصد داریم توضیحاتی به شما ارائه دهیم! با پرشین اسکریپت همراه باشید.
نال شده چیست؟
واژه نال توسط برخی به معنای “صفر کردن” ، “دور زدن” ، “خالی کردن” توصیف شده است. اما تعریف مناسبی که میتوان برای واژه نال استفاده کرد “هیچ” است.
آنچه که تا کنون به محصولاتی که نال شده اند تعریف می شده در مواقعی بوده که نرم افزار ، قالب ، اسکریپت و یا افزونه که دارای کلید لایسنس و قفل گذاری است و توسط فرد یا گروهی این قفل شکسته شده و لایسنس این سیستم “هیچ” شده! باشد را یک محصول نال شده نامگذاری کرده اند.
آیا قالب ها و افزونه های وردپرس که به صورت تجاری عرضه شده اند و در سایت های دیگر به رایگان منتشر شده اند ، نال شده هستند؟
در چند سال گذشته ، توسط برخی افراد توضیحات مبهمی ارائه شده که باعث برداشت اشتباه مخاطبان و کاربران شده. اگر بخواهیم یک دسته بندی مناسب از قالب ها و اسکریپت ها به شما توضیح دهیم . قالب ها و افزونه ها دارای سه دسته بندی هستند.
- افزونه / قالب یا اسکریپت تجاری
- افزونه / قالب یا اسکریپت رایگان
- افزونه / قالب یا اسکریپت نال شده
در محصولات “تجاری” یا “Premium” تنها یک محصول (که در اینجا قالب و یا اسکریپت و افزونه می باشد) به صورت پولی عرضه شده ، هیچ گونه لایسنس گذاری بر روی این سیستم ها قرار داده نشده اند و یا اطلاعات لایسنس (یا خرید) تنها برای بروزرسانی ، از کاربر درخواست می شوند و هیچ گونه کنترلی بر وب سایت شما ندارند
در محصولات “رایگان” همان طور که مشخص است ، یک محصول رایگان منتشر شده و هیچ هزینه ای دریافت نمی گردد!
در محصولات “نال شده” برای یک محصول دارای لایسنس بوده و تا وارد نکردن کلید لایسنس (مجوز) اجازه استفاده از سوی سیستم مذکور صادر نمی شود و در این مواقع افراد با دور زدن سیستم لایسنس و حذف لایسنس از فرایند یک سیستم ، آن را آماده استفاده رایگان و بدون مجوز برای کاربران می کنند (نال می کنند)!
نتیجه: معمولا افزونه های پولی ، تنها دارای لایسنس برای ارائه بروزرسانی می باشند، و با وارد نکردن کلید لایسنس ، خللی در کارکرد سیستم وارد نمی شود و شما فقط بروزرسانی های اتوماتیک را از دست خواهید داد (می بایست دستی دانلود و بروزرسانی کنید)
آیا استفاده از افزونه ها ، قالب ها و اسکریپت های نال شده باعث هک شدن سایت و از کار افتادن سیستم می شود؟
لزوما خیر!
این موضوع معمولا توسط مارکت های مختلف برای فروش بیشتر محصولات ارائه می شود تا بتوانند با این روش محصول خود را به افراد بیشتری به فروش برسانند و طبعا سود بیشتری کسب کنند ، ضمن اینکه هیچ تضمینی بر اینکه فایل هایی که برای فروش در مارکت ها قرار میگیرند اورجینال (نسخه خریداری شده اصلی انگلیسی) باشند نیست!
اما این به این معنا نیست که ما اگر یک فایل قالب ، افزونه و یا اسکریپت را به “رایگان” و یا “خریداری از یک مارکت” دانلود کردیم ، می توانیم به راحتی از آن استفاده کنیم و هیچ خطری وب سایت ما را تهدید نکند!
ممکن است در یک محصول به اصطلاح “اورجینال” (که از نظر نویسنده این مطلب ، وقتی ما یک محصول را می خریم و اجازه فروش آن را نداریم ، واژه اورجینال و اصلی عملا کاربردی ندارد) که توسط شخصی خریداری می شود و تغییرات (شامل فارسی سازی و…) خاصی اعمال می شود ، یک سری کد های مخرب (برای تخریب و یا به خاطر کنترل مشتریان) درون این محصول فروشی قرار بگیرد که باعث هک شدن وب سایت شما شود و یا خللی در روند فعالیت سایت ایجاد کند.
همچنین ممکن است در فایل های رایگان نیز ، این چنین باشد و نویسنده سعی داشته باشد با طعمه قرار دادن یک محصول نایاب و یا پولی ، شما را مجاب کند که یک محصول را دانلود کنید و بی خبر از همه جا ، یک فایل مخرب درون این بسته قرار گیرد. این موضوع در وب سایت های ایرانی (که سابقه هم داشته) و یا وب سایت های خارجی به اشکال مختلف وجود داشته است.
نتیجه: هیچ فرقی در ریسک استفاده در بین محصولات “اورجینال و پولی” با “رایگان و نال شده” نیست! هر دو به یک اندازه برای وب سایت شما خطرناک هستند و شما می بایست با بررسی دقیق فایل ها از عدم وجود هر گونه Backdoor , Shell و… اطمینان حاصل کنید.
با توضیحات ارائه شده هم اکنون شما می توانید تصمیم بگیرید که “آیا از افزونه، قالب ها و اسکریپت های نال شده استفاده کنیم؟ یا خیر…”
پی نوشت 1: منظور از محصولات اورجینال و پولی ، محصولاتی هستند که توسط ایرانیان از وب سایت اصلی خریداری می شوند و با تغییرات و بومی سازی مجدد به فروش می رسند. محصولات اصلی (خریداری شده از وب سایت های مرجع تولید کننده) دارای ریسک امنیت نیستند (معمولا).
پی نوشت 2: نویسنده این مطلب درباره درستی یا نادرستی فروش محصولات پولی خارجی ، (نسخه بومی شده و…) بحثی نمی کند. چون در قانون کشور ، در این باره سکوت شده و این کار غیر قانونی نیست. همان طور که انتشار رایگان این محصولات غیر قانونی نیست.
تمامی افزونه ها و قالب های موجود در پرشین اسکریپت به صورت کاملا اورجینال و بدون دستکاری تهیه می شوند و به اشتراک گذاشته می شوند. تمامی منابع و فایل های موجود در پرشین اسکریپت متن باز و بدون قفل گذاری می باشد و شما می توانید از سلامت کدهای درون سورس ها اطمینان حاصل کنید
برچسب ها: nulled اسکریپت نال شده افزونه نال شده قالب نال شده نال شده نال شده چیست نال هک نال چیست
نظرات
مطالب داغ
- قالب فروشگاهی چندمنظوره وودمارت WoodMart ووکامرس نسخه 7.6.0
- افزونه قدرتمند چند زبانه کردن سایت وردپرس WPML نسخه 4.6.13
- افزونه فرم ساز حرفه ای وردپرس گرویتی فرم Gravity Forms نسخه 2.8.17
- افزونه صفحه ساز المنتور پرو Elementor Pro وردپرس نسخه 3.23.3 – دانلود رایگان
- مجموعه 130 آیکون رایگان Icons8 به صورت SVG
- افزونه فارسی سئو Yoast SEO Premium وردپرس نسخه حرفه ای 23.2
- افزونه فارسی مدیریت زمینه دلخواه Advanced custom fields وردپرس نسخه حرفه ای 6.3.3
- افزونه دکمه تماس با ما All in One Support Button وردپرس نسخه 2.2.7
- افزونه Element Pack افزایش امکانات صفحه ساز Elementor وردپرس نسخه 7.14.4
- افزونه ثبت نام و ورود شماره موبایل Digits وردپرس نسخه 8.4.2.1
سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون
متشکرم از دیدگاهت ،
اینکه محتوای این وب سایت سالم هست یا خیر ، باید به سابقه ما نگاه کنید. در ده سال گذشته چنین موضوعی رو نداشتیم ، (جز یک مورد در سال 86) و تمامی فایل ها رو قبل از اشتراک گذاری چک ویروس و Shell می کنیم.
سایت مساله ای نیست که به راحتی ازش بگذریم و بگیم با یک نصب مجدد مشکل رفع میشه! نگرانی و چالش ما همیشه حفاظت و امنیت وب سایت ها بوده .
سلام و احترامقطعا برای کسی که تو این زمینه آشنایی کامل داره، با افکار مرضش میتونه خطر ساز باشه. سوالم از مدیریت سایت پرشین اسکریپت اینه که ، افزونه ها و قالب هایی که در سایت محبوب پرشین اسکریت وجود داره ، آیا از این امر (موارد هک ، بک لینک و …) مستثنی ست یا خیر؟شاید شما نگرش خوبی نسبت به پاسخ دادن، به این نوع سوالات از سوی کاربران، نداشته باشید و آزار دهنده باشه براتون؛ ولی باید مرجعی درست و سالم برای عموم استفاده کنندگانِ از منابع بومی ، که در این زمینه پیشگام و آگاه هستند باید از سایرین جدا باشن و اعتماد همه رو در محیط سالم جلب کنند. آیا همه باید برنامه نویس باشن یا متخصص تا فریب نخورن ، یا برنامه نویسان روشن دل باید هوای افراد فاقد تخصص کافیو داشته باشند؟تا زمانی بهتر ممکن است، خوب کافی نیست!
سپاس از شما محمد عزیز و گزامی
قطعا برخی از افزونه ها و قالب های رایگان و یا نال شده می تونن مشکل ساز باشن،چون مشخص نیست که چه تغییری توی آنها داده شده. معمولا قالب و افزونه ها توسط غیر ایرانی ها نال می شن و مشخص نیست که با چه قصد و هدفی اینکار رو می کنن.البته ناگفته نمونه که هستند ۲ یا ۳ تا سایت ایرانی که افزونه و قالب ها رو می خرن و عرضه می کنن و به راحتی میشه اصالت محصولاتشون رو از روی ارائه آپدیت های سریع و به موقعشون متوجه شد. الان خیلی از سایت های فارسی فقط یک محصول از توی اینترنت یا تورنت پیدا میکنن و فارسی میکنند و به اسم اورجینال می فروشن و هر وقت آپدیت محصول رو مجددا پیدا کردن میذارن وگرنه ممکنه بیشتر از یکسال طول بکشه تا آپدیت کنن و یا هیچ وقت آپدیت نمی کنن.درکل از هر سایتی نباید خرید کرد. بقول معروف هیچ ارزونی (رایگانی) بی دلیل نیست.
من که تجربه خوبی در استفاده از قالب های نال شده ندارم و توصیه می کنم به هیچ وجه تهیه و استفاده نشه!! از طرفی برای سایت های کوچک، و بلاگ ها فرد باید به حد کافی آگاهی به امور طراحی وب و سرور و غیره.. داشته باشه حتی اگه بخواد مسئولیت طراحی رو به یک فرد یا شرکت دیگه بسپاره باید بخوبی تحقیق کنه و از کیفیت کار اون شرکت اطلاع کسب کنه!!من یادم هست یکی از شرکت ها که یک زمان خوب اسم در کرده بود خودش برای مشتری ها از اسکریپت ها نال شده استفاده می کرد که این اوج فاجعه است
در این بین افرادی که خودشون هم بر این مسئله واقفند که خرید محصولات از سایت های خارجی صرفا برای استفاده شخصی اونم بر روی یک دامنه می باشد اقدام به فروش این مخصولات میکنند و حتی برای مارکت های معروفی همچون ژاکت و راست چین این مسئله اهمیتی نداشته و فقط به داشتن لایسنس بسنده میکنن ( البته نه همشون ) حتی روی اینم میتونم چشمم رو ببندم ولی الکامپ دیگر چرا!!! چرا اجازه حضور چنین شرکت های ناقض کپی رایت را میدهد! مگر دزدی کردن فقط از دیوار مردم بالا رفتن است!!!
از دید سیاست یک فروشنده ، بله حق با شماست.
به نظر بنده داشتن محصول با کیفیت و ارجینال با بروز رسانی قوی خیلی بهتره.
با همه انتی ویروس ها کار نکردم ، اما کد های قفل شده یا تابع های خاص رو میشناسن انتی ویروس ها و هشدار میدن بهتون. (با eset تجربه داشتم)
حتما هم شما رو هک نمیکنن! بعضا میان یک بک لینک میگذارند. بعضیا یک کد iframe میگذارند داخل قالب شما ، یک روش هم بود که درون سورس قالب شما هیچ چیز مشکوکی نمیدیدی اما برای خزنده های جستجوگر (گوگل و…) کد های بک لینک تبلیغاتی قرار میدادند. و… روش های خاص دیگه که باید درباره ش در یک مطلب جداگانه بحث بشه.
در کل این امر نیاز به تجربه داره و هر روز روش تازه ای برای سو استفاده از شما ایجاد میشه.
از کجا بفهمیم محصولای Backdoor و ویروس و غیره داره یا خیر؟ آیا انتی ویروس های معروف مثل کاسپر و است می تونن این فایلها رو در افزونه ها پیدا کنن؟