امنیت وب به یکی از مهمترین مسائل ما تبدیل شده است و کسانی که از سیستم مدیریت محتوای متن باز مانند وردپرس استفاده می کنند تحت فشار بیشتری قرار دارند تا امنیت را تشدید کنند. این موضوع به این دلیل میباشد که وردپرس با وجود محبوبیت بسیار خود، بیشتر مورد توجه هکرها قرار گرفته و به همین دلیل نیاز به آن دارد که با انجام یکسری از نکات امنیتی، امنیت این مدیریت محتوا قدرتمند را افزایش دهیم.
وردپرس ممکن است مورد حملات گوناگونی مانند هکرها، بدافزارها و اسپمر ها قرار بگیرد که به همین جهت با راهکارهای مختلف باید از این موارد جلوگیری کنیم. با توجه به این موضوع ما در این مقاله آموزشی قصد داریم 5 نکته مهم جهت افزایش امنیت وبسایت وردپرسی را معرفی کرده و که با استفاده از آن بتوانید از امنیت بیشتری برای وبسایت خود بهره مند شوید.
1. آموزش کاربران به بهترین شیوه ها
بخشی از شغل طراح اغلب اوفات شامل آموزش به مشتریان است. با وجود اینکه ما بیشتر تمایل داریم بر روی موضوع اصلی طراحی تمرکز کنیم. البته این یک فرصت خوب برای صحبت در مورد امنیت است. شما میتوانید از این طریق با مشتریان خود بیشتر تعامل داشته و بر سر مسائل امنیت بیشتر با مشتریان گفتگو کرده و آن را ارتقا دهید.
آنچه کاربران واقعا باید بدانند، مبانی امنیت آنلاین هستند. این یعنی:
- استفاده از رمزهای عبور پیچیده و قوی
- تنها به کسانی دسترسی بدهید که مجاز بوده و مورد نیاز هستند.
- افزونه ها و پوسته ها را به روز نگه دارید .
- افزونه های غیرضروری را نصب نکنید. بهتر است، قبل از آن با متخصصان این حوزه مشورت کنید.
این های مواردی بود که کاربران باید بدانند همچنین مواردی گسترده تری نیز میباشد که میتوانند از آن ها نیز استفاده کرده و جهت افزایش امنیت خود استفاده کنند.
2. در انتخاب افزونه ها دقت کرده و هوشیار باشید.
اگر وقت کافی برای ایجاد سایت های وردپرس دارید، متوجه خواهید شد که تمام افزونه ها به یک اندازه کیفیت نداشته و در یک حد نیستند. زیرا در دنیا پهناور وب هرکس میتواند افزونه را طراحی کرده و همین موضوع باعث می شود تا کیفیت ها مختلفی ارائه شود. بنابراین قبل از اینکه یک افزونه رانصب کنید مهم است که کمی مطالعه کنید. نگاهی به چگونگی به روزرسانی آن، نگاهی به انجمن پشتیبانی، تعداد نصب ها و موارد دیگر به شما شما در یک انتخاب درست کمک خواهد کرد.
اما هنگامی که شما تصمیم به استفاده از یک افزونه را دارید ممکن دیگر توسط نویسنده آن پشتیبانی نشده و رها شود. برای همین موضوع میباشد که تیتر این نکته هوشیاری و دقت در انتخاب میباشد و به شما توصیه میشود در انتخاب های خود دقت لازم را داشته باشید. افزونه ها می توانند منسوخ شده و یا رها شوند زیرا نویسندگان دیگر وقت و علاقه ای به نگهداری آنها ندارند. ما همچنین دیده ایم که افزونه هایی به طور ناخواسته به کسانی که با هدف مخرب داشته، فروخته شده اند.
پس برای جلوگیری از موارد گفته شده خوب است که موارد فوق را رعایت کرده و با دنبال کردن اخبار وردپرس و سایت های معتبر از مشکلات بعدی جلوگیری کنید. در نهایت با استفاده از راه های گفته شده خطرات احتمالی را به صورت چشمگیری کاهش داده و برخورد با افزونه های نامعتبر میتوانید بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.
3.استفاده از SSL
در سال های اخیر ssl فقط برای سایت های تجارت الکترونیک یا کسانی بود که اطلاعات حساس را در اختیار داشتند. این روزها این تکنولوژی تبدیل به یک استاندارد شده و مرورگرها و موتورهای جستجو به کاربران که قصد ورود به سایت های که فاقد این تکنولوژی هستند، دارند هشدار خواهد داد.
امروز با عنوان یک طراحی و متخصص در این زمینه ، باید این مورد را به مشتریان خود پیشنهاد داده و تا حد ممکن آن ها را به استفاده از SSL وادار کنیم. زیرا امروز دیگر SSL به عنوان یک انتخاب اختیاری نیست و با عدم وجود آن مسائل مختلفی برای کسب کار خود و مشتریان به وجود خواهد آمد. پس بهتر از با روی باز از این تکنولوژی استقبال کرده و وبسایت خود و مشتریان را به این استاندارد مجهز کنیم.
البته اگر خوش شانس باشید برخی از ارائه دهندگان میزبانی وب، SSL را به صورت رایگان در اختیارتان قرار خواهند داد و میتوانید به آسانی آن را بر روی وبسایت خود نصب و استفاده کنید. ما به شما سرویس های قدرتمند فراداده را پیشنهاد کرده و میتوانید از SSL رایگان نیز در این سرویس ها بهره مند شوید.
4. از ابزارهای کمک به عنوان دست کمکی بهره مند شوید
ما انسانها نمیتوانیم سایتهای در اختیارمان را هر دقیقه و هر روز بررسی کنیم. اما ابزارهای وجود دارد که به صورت 24 ساعته و در کل هفته وبسایت را بررسی کرده و نگه داری میکند. افزونه های امنیتی وردپرس گزینه های خوبی هستند، زیرا آنها به دنبال کد ها و رفتارهای مشکوک هستند. شما میتوانید این افزونه ها را به صورت رایگان از سایت پرشین اسکریپت دریافت کنید.
برای مثال، این نوع افزونه ها می توانند تلاش های ورود به سیستم را محدود کرده و از اجرای کد های مخرب جلوگیری کنند و هنگامی که از برنامه های قدیمی استفاده می کنید، هشدار دهند.
5.غیرفعال کردن قابلیت ها و امکانات غیرضروری
با نصب وردپرس امکانات مختلفی فعال و نصب شده ولی احتمالا به همه این قابلیت ها نیازی نداشته و دلیل برای فعال بودن آن ها وجود ندارد. بخش نظرات میتواند بزرگترین دلیل و مورد در این بخش باشید. البته همه وبسایت ها نیازی به بخش نظرات نداشته و با غیرفعال کردن آن میتوانید از ارسال بخش عظیمی از موارد اسپم جلوگیری کنید. شما میتوانید از بخش تنظیمات و زیر منو گفتگو ، بخش نظرات وبسایت خود را غیرفعال کنید
البته مواردی دیگری مانند: api وردپرس، gravatars ، xml-rpc هست که احتمالا نیازی به آن ها نداشته و بهتر است همین امروز برای غیرفعال کردن آن ها اقدام کنید.
تمامی نکات گفته شد، ولی باید این را نیز توجه داشت که بزرگترین تهدید برای یک سایت و مدیر آن ، رفتار خودمان بوده و با انجام اقدامات نادرست ، امنیت وبسایت خودمان را در خطر قرار دهیم. مواردی که گفته شد بخشی از دنیا امنیت وبسایت ها بوده و نمیتوان ادعا کرد که امنیت را به صورت 100 درصد پوشش خواهد داد. ما میتوانیم با بررسی ها مداوم و مطالعه مقالات آموزشی بر روی دانش خود سرمایه گذاری کرده و با بهترین تصمیم، بهترین نتیجه را حاصل کنیم.
تمامی افزونه ها و قالب های موجود در پرشین اسکریپت به صورت کاملا اورجینال و بدون دستکاری تهیه می شوند و به اشتراک گذاشته می شوند. تمامی منابع و فایل های موجود در پرشین اسکریپت متن باز و بدون قفل گذاری می باشد و شما می توانید از سلامت کدهای درون سورس ها اطمینان حاصل کنید
برچسب ها: SSL رایگان آموزش آموزش وردپرس افزایش امنیت وردپرس افزونه وردپرس انتخاب افزونه وردپرس امنیت وردپرس وردپرس نکات امنیتی وردپرس
نظرات
مطالب داغ
- افزونه صفحه ساز المنتور پرو Elementor Pro وردپرس نسخه 3.25.2- دانلود رایگان
- قالب فروشگاهی چندمنظوره وودمارت WoodMart ووکامرس نسخه 7.6.0
- افزونه فرم ساز حرفه ای وردپرس گرویتی فرم Gravity Forms نسخه 2.8.18
- مجموعه 130 آیکون رایگان Icons8 به صورت SVG
- افزونه فارسی سئو Yoast SEO Premium وردپرس نسخه حرفه ای 23.8
- دانلود افزونه سئو حرفه ای رنک مث Rank Math Pro وردپرس فارسی نسخه 3.0.70
- افزونه فارسی افزایش سرعت وردپرس (راکت) WP Rocket نسخه 3.17.2
- افزونه فروش اقساطی WooCommerce Deposits ووکامرس نسخه 2.3.2
- افزونه امنیتی Wordfence Security وردپرس نسخه 8.0.0
- افزونه قدرتمند چند زبانه کردن سایت وردپرس WPML نسخه 4.6.13